Lees hier regelmatig een nieuwe blog!

blog

 


BlogsEffectieve en veilige training met E-Gym

Wat is de EGym?

De EGym is een cirkel van slimme, volautomatische krachttraining apparaten, die met zijn allen een full body workout bieden. Elk apparaat spreekt een andere spiergroep aan en gemiddeld doe je twee rondes. Het fijne aan de Egym is dat je zelf nooit je instellingen hoeft te onthouden. Op het moment dat je je aanmeldt met je ClubID, weet het apparaat wie je bent en waar je bent gebleven. Ook houdt hij je vorderingen bij, en past hij daarop de training aan.

Om de zes trainingen vraagt hij om een krachtmeting en berekent hij je nieuwe instellingen. Ook de trainingsmethode verandert dan. Zo blijft je training veelzijdig en interessant.
Welke programma’s zijn er?

Iedereen heeft natuurlijk een verschillend trainingsdoel. Zo wil de één graag afvallen en de ander gewoon een algehele fitheid creëren. De EGym is daar perfect op ingericht. Zo worden er de volgende programma’s aangeboden:

• Basisprogramma
• Algemene fitness
• Vetverbranding
• Spieropbouw
• Bodyshaping
• Atletisch
• Immunity boost
• Revalidatie

Ook komen er verschillende workouts aan bod. Welke jij precies voorgeschoteld krijgt ligt aan het programma dat je doet.

Regulier. Hierbij wordt er in 1 tempo gewerkt, zowel op de heenweg (concentrisch) als de terugweg (excentrisch).
Negatief. Tijdens deze workout ligt de focus op de excentrische beweging, de terugweg, omdat je fysiologisch sterk bent in deze fase.
Isokinetisch. Hier wordt concentrisch en excentrisch afgewisseld, op precies hetzelfde gewicht. Geef je veel kracht, dan krijg je ook veel weerstand
  terug.
Adaptief. Bij deze optie past het gewicht zich aan. Het begint zwaar, waarna er gemeten wordt hoe lang je dat gewicht vol houdt. Krijg je het
  moeilijk, dan wordt het gewicht lichter.
Explonic. Je kunt het misschien al raden: bij deze methode train je explosief! Het gewicht is relatief laag, maar de focus ligt op de snelheid van de
  beweging.

Voor wie is de EGym geschikt?

Veel mensen denken dat de EGym alleen geschikt is voor de beginnende sporter, omdat het zo’n makkelijke manier van trainen is. Maar, door de vele programma’s en oefeningen is de EGym eigenlijk voor iedereen geschikt, ook als je al langer sport of een specifiek doel hebt.
Omdat de EGym helemaal voor jou persoonlijk ingesteld wordt, train je altijd zo optimaal mogelijk. Wil je puur op vetverbranding sporten? Geen probleem. Ligt je focus op spieropbouw?
De EGym maakt een speciaal programma voor jou. Maar ook voor mensen met blessures of medische problemen is de EGym uitermate geschikt.

Door de instellingen op maat sport je altijd veilig en is de kans op verkeerd trainen heel klein. Als laatste is de EGym ook perfect voor mensen die in korte tijd, goed willen trainen.
Twee rondes EGym duren namelijk maar 30 minuten. Snel en effectief!

Hoe haal je alles uit je workout?

We horen vaak dat de EGym helemaal niet vermoeiend of zwaar is, en daarom niet effectief is. Opvallend is dat dit meestal gezegd wordt door mensen die helemaal geen gebruik maken van de EGym! Ergens snappen we dat wel. De volautomatische apparaten zien eruit alsof je zelf niks hoeft te doen. Echter kun je de EGym zelf zo zwaar maken als je wilt. Bij het juiste programma en een accurate krachtmeting, beloven wij dat je moe en voldaan van de apparaten af komt. Probeer maar eens het spieropbouw programma, met de isokinetische reeks oefeningen. Zweten gegarandeerd!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de EGym? Onze trainers leggen je er graag alles over uit.
Nog geen lid bij ons maar wel geïnteresseerd? Voor €15 stellen onze trainers de EGym voor je in voor een proefles. Na inschrijving verrekenen wij dit weer met je lidmaatschap.

Aarzel dus niet, en start met EGym!

Login

Wachtwoord kwijt?
Lidmaatschapstest
Vul in, en krijg vrijblijvend een passend voorstel

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
IBAN
Naam rekeninghouder*
Abonnement
AccountgegevensBoek uw Kennismaking