Lees hier regelmatig een nieuwe blog!

blog

 


Blogs



Dansen als workout

Als je op zoek bent naar een workout die niet alleen effectief bijdraagt aan een betere fitheid, maar ook enorm leuk is, dan is dansen de perfecte oplossing. Van salsa tot hiphop, dansworkouts combineren beweging en muziek op een manier die zowel je lichaam als mentale gezondheid ten goede komt.

Een van de populairste dansworkouts wereldwijd is Zumba, en dat is niet zonder reden. Zumba biedt een energieke, laagdrempelige manier om calorieën te verbranden en tegelijkertijd je coördinatie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen te verbeteren. In deze blog nemen we een duik in de wereld van Zumba en waarom het een geweldige aanvulling is op je fitnessroutine.

Wat is Zumba?

Zumba is een dans-fitnessprogramma dat in de jaren ’90 werd opgericht door de Colombiaanse danser en choreograaf Alberto Pérez. Het combineert verschillende Latijns-Amerikaanse dansstijlen, zoals salsa, merengue en samba maar ook moves uit de hiphop en afro wereld. Als aanvulling komen daar vaak aerobic bewegingen bij. Het unieke aan Zumba is de manier waarop je spieren aan het werk worden gezet zonder dat het voelt als een traditionele workout. De focus ligt op plezier, wat het makkelijker maakt om je in te zetten en gemotiveerd te blijven. Een Zumba uur vliegt zo voorbij!

De voordelen van Zumba

  1. Conditie en gewichtsverlies
    Een uur Zumba kan je helpen om tussen de 500 en 800 calorieën te verbranden, afhankelijk van de intensiteit van de les en je eigen inzet. Dit maakt het een effectieve workout voor mensen die gewicht willen verliezen of gewoon fitter willen worden. Het ritmische karakter van de les zorgt ervoor dat je continu in beweging blijft, wat betekent dat je je hartslag continu verhoogt.
  2. Betere coördinatie en flexibiliteit
    De dansbewegingen die je tijdens je Zumba les maakt, verbeteren je coördinatie en flexibiliteit. Veel van de bewegingen zijn gericht op de heupen, schouders en benen, wat ervoor zorgt dat je soepeler beweegt. Dit kan je algehele fysieke balans verbeteren en blessures in andere sporten of dagelijkse activiteiten helpen voorkomen.
  3. Minder stress en een leeg hoofd
    Dansen is een geweldige manier om stress te verlichten. De combinatie van bewegen op muziek en het leren van nieuwe dansbewegingen geeft je een gevoel van voldoening en ontspanning. Zumba moedigt je ook aan om los te laten en gewoon te genieten van de muziek, wat bijdraagt aan een positief gevoel over jezelf, je lichaam en je bewegingen in de les. Vergeet de stress van je werk en dans je hoofd leeg!

Waarom Zumba een hit is in de sportschool

Bij veel sportscholen, waaronder Healthclub Sportiv, is Zumba een van de populairste groepslessen. De lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden en fitnessniveaus, waardoor iedereen kan meedoen. Je hebt geen danservaring nodig om te beginnen; de focus ligt op plezier hebben en lekker bewegen op de muziek. Dat zorgt ervoor dat de drempel laag is, terwijl de motivatie hoog blijft. De meeste mensen komen weken, en soms zelfs jaren, trouw naar dezelfde Zumba les!

Bovendien is Zumba een sociale workout. De groepsdynamiek zorgt ervoor dat je niet alleen werkt aan je fitnessdoelen, maar ook nieuwe mensen leert kennen. Het gevoel van saamhorigheid maakt dat mensen vaak terugkomen voor meer.

Tips voor als je Zumba wilt proberen

Zumba is één van de meest gezellige en laagdrempelige lessen in de sportschool. Twijfel je toch nog? We geven je een aantal tips om jouw Zumba les een daverend succes te maken:

  • Kies de juiste docent. Zumba heeft vaak vaste choreografieën, maar veel docenten gooien er hun eigen sausje overheen. De ene is intensiever dan de ander. Probeer dus verschillende lessen uit en kies wie het beste bij jou past.
  • Wees niet te streng voor jezelf. Zumba doe je voor jezelf, niet voor anderen. Ken jij de choreografie nog niet maar danst jouw buurvrouw alles moeiteloos mee? Laat je niet ontmoedigen maar geniet lekker van de muziek en bewegingen. Voor je het weet ken je de hele combinatie.
  • Zumba is ook voor mannen! Zumba een les alleen voor vrouwen? Nee hoor! Omdat veel vrouwen dansen leuk vinden is Zumba erg populair bij deze doelgroep, maar laat je daar niet door tegenhouden. Iedereen is welkom, ongeacht je geslacht!

Probeer het zelf en dans je fit

Als je een workout zoekt die zowel fysiek uitdagend als leuk is, dan is Zumba absoluut de moeite waard om te proberen. Het is meer dan alleen een workout – het is een feestje op de dansvloer, waarbij je je fit voelt en plezier hebt. Dus trek je dansschoenen aan, kom naar onze sportschool en ontdek waarom Zumba zoveel mensen wereldwijd in beweging krijgt!

 

Login

Wachtwoord kwijt?
Lidmaatschapstest
Vul in, en krijg vrijblijvend een passend voorstel

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
IBAN
Naam rekeninghouder*
Abonnement
Accountgegevens



Boek uw Kennismaking