Lees hier regelmatig een nieuwe blog!

blog

 


Blogs



Ben jij summer body ready?

Het leek dit jaar langer te duren dan voorgaande jaren, maar het is toch echt zo: de zomer is aangebroken. De zomervakantie staat ook weer voor de deur en de geboekte vakanties komen dichterbij. Reden voor veel mensen om opeens stil te staan bij hun lijf. Zijn we wel Summer Body ready? En wat betekent dat eigenlijk? In deze blog staan we stil bij dit fenomeen en vooral bij hoe je zo lekker mogelijk in je vel kunt zitten.

Wat is een ‘summer body’?

Laten we beginnen met een uitleg over het fenomeen ‘Summer Body’. Waar je op social media en in tijdschriften doodgegooid wordt met de fitste, strakste en meest glimmende lijven, is de realiteit vaak anders. Wij zijn dan ook van mening dat een Summer Body het volgende inhoudt: een lijf in de zomer. Ja, zo simpel kan het zijn! Jouw Summer Body is jouw lijf in de zomer, in wat voor maat, vorm, kleur of hoedanigheid dan ook.

Natuurlijk willen we ons allemaal zo goed mogelijk voelen in de zomer. En het feit is nu eenmaal dat we in de zomer vaak minder kleding dragen, waardoor ons lijf meer zichtbaar is. Voor veel mensen reden tot onzekerheid en andere ongemakken. Wij geven je graag een aantal tips over hoe je je hoofd koel houdt en optimaal geniet van de (volgens de schrijver van deze blog) fijnste periode van het jaar!

1. Drink voldoende water

Het is dé tip van menig actrice, model en atleet: drink voldoende water! Jezelf goed gehydrateerd houden zorgt ervoor dat je lichaam beter voedingsstoffen opneemt, je meer energie hebt en je lichaam goed functioneert. Daarnaast gaat je huid ervan stralen! En nee, die Espresso Martini bij die strandtent telt niet mee. Probeer alcohol te vermijden, zeker bij hoge temperaturen.

2. Pas je voeding aan op het weer

De zomer is de ideale tijd om eens lekker de wereld van de salades in te duiken. In deze periode van het jaar hebben veel mensen behoefte aan een lichte maaltijd, en salades passen daar perfect bij. Het is vaak koolhydraatarm, gezond en lekker fris. Is een salade saai? Nee hoor! Je kunt hem zo interessant maken als je zelf wilt. In de Sportiv app staan heerlijke recepten, waaronder flink wat lekkere salades. Bon appetit!

3. Combineer fitness met een buitensport

Sporten in de sportschool is in de zomer zeer prettig vanwege de airco, maar buiten sporten heeft ook zijn charme! Natuurlijk zien we je het liefste gezellig in onze zaal, maar vind je dat niks, dan hebben we liever dat je buiten sport i.p.v. niet sport. Een rondje hardlopen rond de plas, padellen op de buitenbaan of een yoga sessie in het park zijn leuke activiteiten voor buiten. Belangrijk is: blijf in beweging!

4. Wees lief voor jezelf

Dit is misschien wel de belangrijkste: wees lief voor jezelf! Of je nu fitter bent dan ooit of je net begonnen bent met een afvalprogramma, jij mag er wezen! Iedereen heeft zijn eigen fitnessreis, zijn eigen doelen en verhaal. De één traint voor een marathon, de ander wil 20 kilo afvallen. Verstop jezelf niet in huis, maar geniet van het lekkere weer! Trek die bikini aan, flaneer in dat leuke rokje over de boulevard en BBQ er op los in je blote bast. Onthoud: genieten van het leven en werken aan je gezondheid gaan hand in hand.

Summer Body op vakantie

Na het lezen van deze tips lijkt het allemaal best haalbaar. Maar wat moeten we op vakantie? We snappen maar al te goed dat het lastig is je vooruitgang vol te houden op vakantie. Hier nog een aantal goede vakantie tips:

-            Een all-inclusive resort geboekt? Geniet er lekker van, maar eet niet meer dan normaal. Met één keer opscheppen bij het buffet i.p.v. drie keer haal je ook echt je vakantie er uit ;)

-            Als je je soms onzeker voelt in je bikini of zwembroek, bedenk dan: ik zie deze mensen nooit meer! Laat de blikken van andere mensen je niet tegenhouden lekker te zwemmen in het zwembad of de zee.

-            Bezoek de fitnessruimte van je hotel eens! Veel hotels hebben een prima fitnessruimte waar apparaten staan die je vást herkent van Sportiv. Begin je thuis vaak je dag met een rondje e-gym? Maak eenzelfde soort rondje op vakantie!

-            Geniet extra van een heerlijk ijsje bij die Italiaanse ijs zaak. Gezond eten betekent niet dat je nooit meer een ijsje mag! Kies i.p.v. drie bolletjes de lekkerste smaak uit en probeer daar heel bewust van te genieten.

Mocht het nu nog niet helemaal duidelijk zijn: ja, jij bent Summer Body ready! Geniet lekker van deze zomermaanden, terwijl je bezig blijft met je gezondheid. Want genieten en gezond leven passen perfect bij elkaar! Fijne zomer!

Login

Wachtwoord kwijt?
Lidmaatschapstest
Vul in, en krijg vrijblijvend een passend voorstel

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
IBAN
Naam rekeninghouder*
Abonnement
Accountgegevens



Boek uw Kennismaking